51-годишната Петя Димова от Попово е с диагноза множествена склероза и се

...
51-годишната Петя Димова от Попово е с диагноза множествена склероза и се
Коментари Харесай

Петя има нужда от нашата подкрепа!

51-годишната Петя Димова от Попово е с диагноза множествена склероза и се бори за живота си. Тя се нуждае от скъпоструващо лекуване в чужбина, което е непостижимо за фамилията.

В опит средствата да бъдат събрани родния й град се сплотява в благотворителна идея и провежда концерт в нейна поддръжка.

В момента Петя е в Нидерландия, където минава прегледи и закупува електрическа инвалидна количка. За да се пребори с множествената склероза, се нуждае от скъпоструващо лекуване в Русия, тъй като заболяването към този момент слага живота й под сериозен риск.

" Нашата битка е освен мама да проходи, нашата битка е мама да не се сковава изцяло, някой орган да не и спре при парализата, тъй като може следващата година тя да не е измежду нас. Нашата битка е за живота към този момент и се постанова и у дома да е с инвалидна количка. Преди се придвижваше сама, в този момент към този момент е доста зле “, споделя Любомира Дончева, щерка на Петя.

За лекуването са нужни 50 000 евро, а акция в помощ на болната жена до момента е събирала малко над половината от нужните средства.

" Искам да благодаря на всички хора, които се отзоваха със средства, да оказват помощ на Петя за нейното лекуване, на тези които подариха по 5, по 10 лв., на тези, които подариха хиляди. До момента сме събрали към 60 000, само че сумата не е задоволителна, остават още 40 000 да се съберат и няма време, просто остават още 15 дни, през които би трябвало да ги съберем “, обръща се към донорите Петър Димов, брачен партньор на Петя.

Попово се сплотява към идеята да подкрепи Петя в битката и за живот. Семейството й дружно с сътрудници и другари организира благотворителен концерт – на 9 октомври в дома на културата в Попово.

Нужните за лекуването на Петя средства би трябвало да бъдат събрани до 20 октомври. Ако имате опция и желаете да помогнете, сметките са:

Дарителска сметка в банка ДСК: BG75STSA93000030132954  – Петя Любчева Димова

Сметка в банка ОББ: BG72UBBS80021046755450 – PETYA LYUBCHEVA DIMOVA

REVOLUT: +359 895351065

PAYPAL:  Petya Dimova [email protected]
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР